Jag hade inga förväntningar på att min safariresa skulle bli något speciellt utöver att se några djur från en Jeep. Jag hade inget mål som att se ”de fem stora” eller att sova under en bar himmel på den Afrikanska savannen. Genom att ha låga förväntningar kunde jag enkelt bli positivt överraskad av det som väntade mig. Det blev snabbt uppenbart att jag skulle komma att bli det på den korta sträckan mellan Kenyas flygplats och vårat hotell som heter Encounter Mara Camp då jag såg en handfull vackra djur på en väldigt kort sträcka.

Skulle jag ha vänt om och åkt hem redan då så skulle jag redan ha sagt att det var en lyckad resa. Lyckligtvis hade jag mycket mer inbokat för min nästa vecka än att åka till mitt hotell. Skulle jag ha vänt om så skulle jag ha missat några av de bästa dagarna i mitt liv som turist!

Efter en resa på 30 timmar med 2 mellanlandningar så var jag helt slut och var tvungen att sova i 11 timmar på grund av utmattning. Det var verkligen synd i och med att jag kände verkligen att det fanns så mycket att ta in på den här resan! Lyckligtvis så behövde jag inte oroa mig om jetlag i och med att Kenyas tid ligger bara 2 timmar före oss. Om du vill göra en liknande resa, se till att vara utvilad! Du kommer att vara på benen hela tiden och du kommer att få så många nya upplevelser att det inte kommer att vara klokt!

Nästa dagarna var smockfulla med aktiviteter som kretsade sig kring utflykter med en guide. ”Game drives” som det heter, utförs främst på morgnar och sena eftermiddagar i och med att det är då djuren är som mest aktiva och solen är inte outhärdlig.

Varje åktur erbjöd något nytt för mig. Ena dagen såg jag lejonungar bli matade och en annan dag så hängde jag med flodhästar och på den sista dagen kramade jag en gepard för första gången i mitt liv.

Den här resan var oförglömlig och jag kommer att åka tillbaka så fort jag får råd igen. En safariresa går vanligtvis på mellan 30 000 till 40 000 kronor, men det är värt det! Det är en oförglömlig upplevelse som jag alltid kommer att ha med mig.